Kétféle reakció létezik ha azt mondjuk, hogy van egy tizenöt perces, nagyon gyümölcsös proteinpalacsinta receptünk két főre: 1. már most nekilátsz, hogy legyen mit uzsonnázni 2. előre örülsz, hogy megvan a terved a holnapi tízóraihoz. Ez az epres-banános finomság tejsavófehérje tartalmával adja meg testednek, amire szüksége van az izmok építéséhez, szálkásításához, regenerálódásához és megtartásához; hiszen hiába edzel, ha a proteinbevitel nem elégséges, szervezeted fokozatosan leépíti a már megszerzett izomzatot. Az extra proteinbevitel nagyon hasznos ilyenkor alapvetően edzés után, de tízóraiként vagy uzsonnaként is nyerő választás lehet egy -egy magas proteintartalmú harapnivaló.
Mire lesz szükséged hozzá?
- 1 érett banán
- 2 kanál Nanuu® Wild Strawberry tejsavó fehérje
- 1 tojás
- 2-3 kanál tej
- 3 kanál liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- édesítőszer ízlés szerint
- ⅓ bögre szeletelt eper
Hogyan készítsd?
- Melegíts fel egy tapadásmentes serpenyőt közepes hőfokon!
- Zúzd össze villával a banánokat és keverd össze a tejjel és a tojással egy keverőtálban!
- Add a keverékhez a lisztet, a tejsavófehérjét és a sütőport, majd jól keverd el!
- Ezen a ponton hozzá keverheted az eper szeleteket a tésztához, de ha úgy szeretnéd, csak a végén halmozd az epret a palacsinták tetejére!
- Ha elég meleg a serpenyő, adagolj kb 2 kanálnyi tésztát és süsd 1-2 percig, amíg a palacsinták felszíne nem kezd buborékos lenni, ekkor fordítsd meg a másik oldalukra és süsd újabb ½ – 1 percig!
- Tálald friss gyümölcsökkel vagy joghurttal!
Kevesebb szénhidrátra szavazol? Ha lecseréled a lisztet valamilyen maglisztre (pl. mandulaliszt), csökkentheted az édesség szénhidrát tartalmát, ilyenkor azonban figyelj oda sütéskor, mert a kész palacsinták laposabbak lesznek és könnyebben odaégnek!