Csokis-cseresznyés golyócskákat készíteni mindig jó ötlet. Ideálisabb választás egy energiagolyó, mintha édesség után nyúlnál, de utazás során is szuperek ezek az energiában, fehérjében és rostban gazdag falatok, melyek nemcsak a gyerekek kedvencei, hanem a laktóz- és gluténmentes mellett a vegán étrendbe is 100%-osan beilleszthetők. Jöhet a recept?
Mire lesz szükséged hozzá?
- 1 bögre datolya, amit kimagozol és vízbe áztatsz 20 percre
- ½ bögre aszalt cseresznye
- ½ bögre apróra vágott tökmag
- ½ bögre lenmag
- ¼ bögre Nanuu® Chocolate Maca vegán protein
Hogyan készítsd?
- Áztasd be a datolyákat szűrt vízbe, amíg megpuhulnak (kb. 20 perc)!
- Szórd a datolyákat és az aszalt cseresznyét egy aprítóba és vágd apró darabokra!
- Add a a keverékhez a tök- és lenmagokat!
- Formázz golyókat a masszából!
- 5-10 percre tedd hűtőbe a golyókat!
Vendégvárónak szánod? Forgasd bele a kész golyókat kókuszreszelékbe, kakaóporba vagy olvastott csokiba mielőtt hűtőbe teszed őket!